diumenge, 22 de juliol del 2007

Dos arbres no ens deixen veure el bosc

Dos individus amb nom d'arbre han perdut el Nord aquesta setmana. Un d'ells és Juan del Olmo, jutge de l'Audiència Nacional, censurador de El Jueves per la portada d'aqui al costat. L'altre censurador amb nom d'arbre és Juan Miguel Carballo, fiscal del Ministerio Público, qui també reclama que sigui tancada la web de la publicació per idèntic motiu.

Sense entrar en els sempre subjectius límits entre la sàtira elegant i la grollera, s'ha tornat a demostrar que la llibertat d'expressió és vàlida fins que topem amb la Monarquia. Curiós contrast, el d'aquest país: les teles -públiques i privades- inciten sense aturador a les masses al cotilleo i la crònica social, alçant desconeguts a la categoria d'herois i reflotant les vides dels famosillos i dels de l'alta alcurnia. Però quan es fa broma d'allò que sempre és tractat amb tanta benvolença com ara la Familia Real, la llibertat d'expressió deixa de ser un principi bàsic. Fins i tot en el si d'un govern suposadament progressista.

Amics de El Jueves: gràcies per fer sàtira d'aquest món imperfecte i ànims! No-amics Olmo-Carballo: per què no posen més en pràctica el que fan en la caricatura Don Felipe i Doña Leticia i accepten que entre el seu respectable disgust pel què han vist i la censura general hi ha una selva amazònica de distància?

1 comentari:

Anònim ha dit...

molt intiresno, gracies