dijous, 19 de juliol del 2007

Burrocràcia

Estelar renovació del DNI. La Llei de la Selva. Tot comença anant a una delegació tancada per obres...estiu, ja se sap! Arribo a la sala "habilitada" per l'ocasió. Sis cadires per 40 persones. Tots fent cua al carrer, a ple sol. Busco tanda: no hi ha caixeta de tickets de tanda -la Paquita xarcutera s'ha de gastar els quartos per posar-la, l'Estat no-. Demano tanda a la cua -de fet, dues cues fusionades anàrquicament en una: DNI o passaport, embolica que fa fort!-. Ningú sap darrera de qui va. Més d'un juga a no saber-ho.

Cap cartellet a les 3 taules per separar una funció de l'altra, i quan s'aixeca la noia de davant meu , l'agente Quintanilla de torn, malhumorat, de pinta txusquera i txuleria inacabable em recrimina perquè és la taula dels passaports. Quan arriba el meu torn, -hora i mitja d'espera-, una senyora oriental intenta, fent-se la desconeixedora dels tràmits d'aquí, colar-se. Salto: em toca a mi! Insisteix tres cops, però agafo la directa i sec a la cadira, amb l'aprovació dels de darrera meu, també víctimes de la "innocent" maniobra de la dona. La gestió dura 1 minut i mig, i encara és massa, però la delegació no té canvi pels 6,7 euros a pagar. Surto d'allà volant. Au, Bon Vent i fins d'aquí a 5 anys!

Per cert: qui deu ser Victor Sauler Portal?

3 comentaris:

Puigmalet ha dit...

Sobre l'enigmàtic Sr. Sauler:
- A la web de Verbàlia expliquen que és un ésser virtual que anuncia targetes visa.
- Però, és virtual? Segons alguns és un client autèntic que cobra molts quartos de la Caixa pels anuncis. Hi ha qui afirma que és de Solsona! I també n'hi ha un que corre maratons! I un altre que és col·leccionista de monedes amb el mateix nom (la mateixa persona?). Aquí poso la seva adreça de correu per si algú té nassos de preguntar-li: vsp@ya.com.
- Resumint, és un solsonès numismàtic i maratonià que té molt de temps lliure per hobbies perquè la Caixa li paga la mar de calers.
Fins aquí.

SENDES ha dit...

Bé, Puigmalet! Veig que has anat directament a l'essència de l'article!
Si és solsoní, numismàtic, maratonià i es banya en bitllets de 100 euros podrem resoldre ben aviat el dubte...una amiga meva és d'allà i se sap la fitxa tècnica de tota la comarca.
Seguiu opinant així! que mai perdem el NORD!

PD: Victor, si ens llegeixes, manifesta't!

Rafa ha dit...

QUE PESSIOSSIDAD DE DNI!!!!! Te imaginas que todos pudieramos poner la cara que quisieramos en nuestro documento de identidad nacional? Sin más, en mi última actualización del mismo y como no permiten llevar gafas salgo: CON EL PELO RAPAO Y VIZCO... triste, verdad? Pues todavía hay más, salgo con la cabeza ligeramente inclinada hacía un lado, porque intentaba disimular mi defecto visual pero no hubo manera.
En fin...
Sobre el tema de la china que se cuela porque mira que soy pava y no sé que es la burocracía... de ese caso hay mil!!! En la seguridad social, en el médico de cabezera incluso en el metro, que pasan por debajo con una habilidad asombrosa!!! Ya me gustaría a mi, ya no con la edad que tienen ellos, si no con mi edad, poder pasar por debajo de las varandillas del metro y no partirme en dos o lo que es peor, no chocarme con las piernas de un pseudoseguridad, que por su complejo de no poder acceder al cuerpo oficial de seguridad de la comunidad autónoma, se dedica a pisotear a la gente de una forma vil y ruín...

Después de las metáforas arriba indicadas no me queda otra opción que seguir trabajando...

A cuidarse mucho,

Rafa